top of page

Opdracht 1: site maken, huisstijl & logo

Site maken

​

Voor het maken van de site hebben we eerst de verschillende mogelijkheden bekeken. We kozen ervoor te werken met Wix, dit zag er ons een heel gemakkelijke site uit om mee te werken.

​

Voor het ontwerp van onze website zijn we vertrokken van een bestaande website. Die zijn we beginnen aanpassen door de titel te veranderen naar de naam van ons restaurant namelijk Mangana, daaronder hebben we onze slogan “Bespaar je leed. Weet wat je eet.” vermeld.

​

We hebben onze websitemenu aangemaakt waarin er verschillende pagina’s staan zoals Home, Over ons, Menu maar ook Opdrachten, onder deze pagina komen alle opdrachten en reflecties in verband met de opdrachten die we moeten maken.

​

Daarna hebben we wat meer uitleg gegeven over onszelf en hierbij hebben we ook vermeld dat deze site werd gemaakt in kader van het opleidingsonderdeel Online Media Management. Vervolgens zijn we foto’s van lekkere, gezond uitziende gerechtjes gaan zoeken om te gebruiken als achtergrond strook.

​

In onze hoofding hebben we een sociale mediabalk verwerkt zodat onze bezoekers gemakkelijk naar onze sociale media kunnen gaan. Ook ons adres hebben we in onze hoofding vermeld zodat het voor de bezoekers van onze site direct opvalt waar ons restaurant gevestigd is.

 

Onder de pagina “Contacteer ons” hebben we meer uitleg gegeven over de locatie en de openingsuren van ons fictief restaurant Mangana. Hieronder hebben bezoekers/klanten ook de mogelijkheid om online te reserveren of om met ons contact op te nemen.

​

Huisstijl & logo

​

Via de webite van www.freelogoservices.com werd ons finaal logo gemaakt. Dit kwam tot stand na enkele probeersels. We gingen met drie aan de slag om een logo te maken, elk op een andere website. Melissa probeerde op de website van www.onlinelogomaken.com een logo samen te stellen, maar deze standaard icoontjes kon je niet heel goed aanpassen en het was niet helemaal ons ding. Jodie ging aan de slag met de derde website uit de les (www.freelogodesign.org). Voor het ontwerpen van ons logo hebben we dus ook geprobeerd om te werken met 'FreeLogoDesign'. Deze site gaf heel duidelijk aan welke stappen we moesten volgen, het was dus zeer gebruiksvriendelijk. Toch waren de mogelijkheid voor ons idee eerder beperkt en hebben we besloten te werken met 'FreeLogoService'. 

​

Tenslotte bekeek Ellen dus de tweede website uit de les (www.freelogoservices.com). Hierbij kreeg ze enkele standaardicoontjes voorgesteld, maar deze kon je wel aanpassen naar je eigen zin. Zo werd het logo qua kleur, lettertype en vorm aangepast. Uiteindelijk probeerden we ook op dezelfde site een visitekaartje op te stellen, maar dit bleek niet zo mooi.

 

Het finale visitekaartje werd opgemaakt via www.vistaprint.be , hierin verwerkten we het logo en de (fictieve) gegevens van ons restaurant. Via deze website is het vrij gemakkelijk om een visitekaartje op te maken, omdat je een paar standaardmodellen hebt. Wij werkten echter met een leeg model en schikten zelf onze gegevens.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

  

   

Door een vast logo te ontwerpen, kreeg de site ook een eigen huisstijl en maakten we deze op onze eigen manier na in Word (zie hieronder).

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

Tijdens de tweede les vonden we het interessant om misschien ook een bedrijfsofferte op te stellen.

Dit voor klanten die voor (middel)grote groepen willen reserveren. Deze offerte werd opgemaakt in

Word, volgens onze standaardhuisstijl. Het was echter niet makkelijk om hetzelfde lettertype van

het logo na te bootsen, aangezien dit lettertype niet bestaat in Word. Daarom gebruikten we voor

de “M” van Mangana een ander lettertype dan voor de rest van het woord. Zo leek het toch

voldoende op het lettertype van het logo. De offerte zelf leek ons interessant om op de website te

plaatsen en ook om professioneel over te komen. Klik op de PDF knop hiernaast om het te bekijken. 

​

​

Als extra’s voor het uitwerken van onze huisstijl ontwierpen we Doggy Bags om mee te geven aan de klanten en keukenschorten die het personeel zal dragen. De Doggy Bags ontwierpen we via vistaprint. Hier was eigenlijk weinig werk aan. Je kon heel gemakkelijk het formaat en de kleur van het zakje kiezen en daarna personaliseren. Het was vrij simpel om gewoon een afbeelding van je logo te kiezen en dit kwam dan op te zakjes te staan. Op deze website kan je in enkele minuten al iets gepersonaliseerd creëren.

De schorten voor het personeel werden gemaakt met yoursurprise.be. Ook dit is een zeer toegankelijke site waar je snel en eenvoudig zaken kunt personaliseren. Hier was het, net zoals bij de zakjes, simpelweg je afbeelding selecteren en deze werd dan op de schort getoond.  

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

Opdracht 2: enquête

Voor het maken van de enquête gingen we aan de slag met Surveymonkey.com. We hebben gemerkt dat dit een zeer gebruiksvriendelijke site is die eenvoudig te hanteren is. De enquête krijgt een professionele look en ziet er niet simplistisch uit. Wat wel jammer is, is dat we de enquête niet echt aan de huisstijl van ons restaurant kunnen aanpassen. Je kan geen logo of afbeelding toevoegen en ook het thema kan je niet veranderen zonder dat er kosten aan te pas komen.

​

Voor het opstellen van onze enquête hebben we samen besloten een enquête op te stellen over de klantentevredenheid. We kwamen snel aan 10 vragen die logischerwijze te maken hadden met ons onderwerp.

Het is wel niet altijd gemakkelijk om vragen op te stellen waarvan je zeker weet dat je het antwoord krijgt die je wil krijgen. Ook de verschillende vragen indelen in een aantal thema’s is niet altijd even eenvoudig.

Hieronder kan je onze enquête bekijken en invullen. 

​

Opdracht 3: Sociale media

Voor de sociale media hebben we een account gemaakt op Instagram, Vero, Pinterest en Facebook. Deze opdracht verliep vlot aangezien wij goed overweg kunnen met deze programma's.

 

Bij Instagram was het een fijne ervaring dat mensen onze post ook onmiddellijk een 'like' gaven wat voor ons toch wel een aangename verassing was. We hebben een foto van het interieur geplaatst en van enkele huisbereide gerechten.

 

Op Vero (een gelijkaardige app zoals Instagram) hebben we dezelfde posts geplaatst. Jammer genoeg is Vero enkel beschikbaar als app en kan dit dus niet online op de computer. Hierdoor hebben we slechts enkel een screenshot van ons account kunnen toevoegen op onze website. Dit kunnen jullie hieronder waarnemen. 

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 

 

Voor het maken van onze bedrijfspagina op Facebook zijn we gestart met het maken van een profiel op Facebook nadien hebben we dan de bedrijfspagina aangemaakt. Dit door de stappen te volgen uit het document van 'Facebook-bedrijfspagina'.

Dit proces verliep vrij vlot en hierbij ondervonden we dan ook geen problemen.

​

In onze hoofding hebben we gewerkt met een sociale mediabalk, hierbij kunnen de bezoekers van de site naar onze drie belangrijkste sociale media kanalen namelijk Facebook, Instagram en Pinterest.

Opdracht 4: presentatie, grondplan, brochure en infographic

Presentatie

​

Voor het maken van de presentatie hebben we eerst de verschillende online tools uitgeprobeerd die ons werden aangeboden op het lesplatform. Dit waren onder meer Emaze, Prezi, Visme and Sway. Bij al deze tools waren we over enkele dingen toch niet zo tevreden. We kregen namelijk niet wat we wilden of moesten voor dingen bijbetalen om een andere visualisatie te verkrijgen.

 

Prezi had te veel bewegende beelden, maar ook Emaze gaf dit overdreven effect. Daarnaast probeerden we ook Sway, hierbij was het niet onmiddellijk duidelijk hoe we ermee van start konden gaan. We verkregen dus niet wat we voor ogen hadden.

 

Uiteindelijk kwamen we terecht bij Canva, waarbij we heel tevreden waren/zijn met ons resultaat. Toch ondervonden we hier ook een aantal problemen. Zo duurde het een tijdje tegen dat onze eigen foto's geüpload waren. Ook de mogelijkheden zijn beperkt bij deze online tool zoals het gebruik van tabs en het gemakkelijk kopiëren van grote gehelen. Daarnaast reageert deze tool traag wanneer je iets selecteert en wilt verplaatsen. Tot slot wouden we soms enkele pictogrammen of afbeeldingen gebruiken, maar dit kon niet door het betalende gedeelte. Dit heeft deels onze presentatie wat beperkt, maar wij vinden dat hij er toch professioneel en goed uitziet.

​

​

​

​

​

Grondplan 

​

Voor het maken van ons grondplan hebben we gewerkt met Roomstyler. Als eerste hebben we het programma een beetje leren kennen, we registreerden ons en kregen daarna uitleg over hoe je aan het werk kan gaan met Roomstyler.

 

Toen zijn we begonnen met het “bouwen” van onze muren in ons restaurant om vervolgens de verschillende kamers in te delen. Zo zorgden we ervoor dat ons grondplan een keuken, bar, inkomhal, eetruimte en toiletruimte bevat en daarna zijn we begonnen met het inrichten. Het inrichten ging redelijk moeizaam omdat er zoveel keuze is van verschillende meubels en dergelijke.

 

Ook ontwierpen we een speelruimte buiten voor de kinderen van onze restaurantbezoekers. In deze ruimte hebben we een schommel, voetbalgoal, piratenboot en glijbaan geplaatst.

 

Een voordeel van Roomstyler is dat je mooie 3D foto’s kan maken van je ruimtes zoals je kan zien op de onderste collage.

 

Een nadeel vinden we wel dat wanneer je een muur wil verven of bezetten met stenen je zowel de binnen als de buitenkant doet. Een ander nadeel is dat wanneer je soms iets verzet bv. een deur, de vloer opeens veranderde van kleur. Via een foto kan je een omgeving toevoegen aan je ruimte. Dit deden we door een foto op te zoeken van een mooie tuin. Toen we de foto uploadden, zagen we dat de foto helemaal werd ingezoomd en dit helemaal niet mooi was.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

Brochure

​

Voor de brochure zijn we tewerk gegaan met Canva. Nadat we ons geregistreerd hadden, klikten we op “maak een ontwerp”. Daar zagen we tussen de verschillende ontwerpen « brochure » staan. Maar wanneer we hierop klikten, kregen we een brochure met drie vouwen. Omdat dit niet de opdracht was, zijn we begonnen met een A4-ontwerp. We kozen ervoor een lay-out te gebruiken en deze daarna helemaal te veranderen. Op de voorpagina gebruikten we het logo, de naam, de slogan en het adres van ons fictief restaurant. Op de achtergrond verwerkten we een foto van de inrichting van ons restaurant.

 

Op de tweede pagina hebben we ons even voorgesteld, we vertelden dat we vier studentes MMA zijn die een fictief bedrijf moesten oprichten voor het olod Online Media Management. Ook gaven we meer informatie over de naam van ons restaurant. We vertelden vanwaar Mangana komt (Mangaan + vitamine A). Ook op deze pagina voegden we een foto toe van ons restaurant.

 

Op de derde pagina leek het ons leuk om enkele suggestiegerechtjes weer te geven. Zo hebben we bij de voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten elk twee suggesties toegevoegd.

Op de laatste pagina hebben we vooral informatie weergegeven van ons restaurant. Op deze pagina staan de openingsuren en de contactgegevens zoals adres, e-mailadres, telefoonnummer en website. Als achtergrond maakten we een collage van de zes gerechtjes die we als suggesties hebben gekozen.

 

We vonden het werken met Canva zeer aangenaam. In het begin is het wat zoeken, maar eens je het onder de knie hebt, verloopt alles vlot. Starten van nul ging niet zo gemakkelijk, daarom vonden we het handig dat er al standaard sjablonen zijn die we konden aanpassen. Wat we ook interessant vonden, zijn de verschillende pictogrammen, lijnen … die je kan toevoegen. Wel jammer dat de meeste betalend zijn, maar dit losten we op door op het internet pictogrammen op te zoeken en deze dan in te voegen.

 

Als we alles hadden afgewerkt, hebben we onze brochure daarna geüpload op de website www.issuu.com zodat deze kan bekeken worden als een echte brochure.

 

Wil je onze brochure bewonderen? Neem gerust een kijkje!

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

Infographic

​

Bij het maken van de infographic hebben we onmiddellijk besloten om met Canva te werken, aangezien we deze tool al gebruikten bij het maken van onze bedrijfspresentatie.

 

Door voor een standaardsjabloon te kiezen en dit aan te passen, zag onze infographic er al meteen goed uit. Er waren veel mogelijkheden voor de opmaak, daarom veranderden we ook de achtergrond, lettertypes… Deze site is heel handig voor zo’n dingen te maken, al neemt het wel veel tijd in beslag, omdat je niet alles zomaar kan kopiëren, plakken, bijwerken…

 

Het feit dat sommige dingen betalend zijn, maakte het opnieuw niet gemakkelijk om gepaste pictogrammen en grafieken te vinden. We deden ons best om deze zoveel mogelijk te variëren, hoewel er af en toe toch eens een herhaling in zit.

 

Bij het bekijken van het geheel waren we heel tevreden van ons werk. Tot slot was het een fijne ervaring om zelf eens een infographic te ontwerpen.

​

​

​

​

Opdracht 5: Reputatiemanagement, app, varia en filmpje

Online reputatiemanagement

​

Google Alerts

Google Alerts is heel gemakkelijk om mee te werken. Door de term ‘Mangana’ toe te voegen kunnen we op de hoogte blijven van wanneer ons restaurant ergens op het internet vernoemd zou worden. Met ‘Gezonde voeding’ en ‘Healthy recepy’ kunnen we meldingen krijgen zodra er bijvoorbeeld nieuwe populaire gezonde gerechten zijn. Zo blijven we op de hoogte van nieuwe trends en kunnen we deze eventueel ook in ons restaurant aanbieden.

Wat we wel jammer vinden, is dat je bij taal, geen verschillende talen kunt aanduiden. Je kan ofwel één taal kiezen ofwel alle talen. Maar je kan bijvoorbeeld niet zeggen, alle bronnen in het Nederlands, Engels en Frans. Ook bij regio zou het handig zijn als jeje meerdere regio’s kon aanduiden.

Aangezien ons restaurant niet echt bestaat, zullen we weinig meldingen krijgen van de zoekterm ‘Mangana’.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

Twitter Advanced Search

Ook deze toepassing is gemakkelijk te hanteren. Aangezien er zo veel tweets zijn en het archief heel groot is, is het wel moeilijk om de juiste zoekterm te vinden, waarmee je de resultaten verkrijgt die je wil.

Ook hier is het wat jammer dat het niet mogelijk is om meerdere talen aan te duiden. Wat we wel interessant vinden, is het feit dat je een datum kan invullen of een bepaalde periode kan ingeven. Wat ook positief is, is dat je exacte uitdrukkingen kan opzoeken, dat je tweets kan zoeken die een of meerder woorden bevatten…

Voor ons restaurant zou dit ook heel handig kunnen zijn om nieuwe ideeën op te doen voor gezonde gerechten. We zouden ook gemakkelijk referenties kunnen opzoeken van onze gasten door naar tweets te zoeken waar ‘Mangana’ in voorkomt.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

HootSuite

HootSuite is al iets ingewikkelder om mee te werken. Het is natuurlijk wel handiger dat je verschillende sociale media kan combineren. Zo hoef je bijvoorbeeld niet op ieder platform apart te gaan kijken wanneer je vermeld wordt. Het is ook handig om alle privéberichten te beheren die je ontvangt op sociale media. Zo kan je de vragen van klanten snel beantwoorden.

De mogelijkheid om een bericht te plaatsen op alle sociale media tegelijkertijd is zeer handig. Hiermee kan je veel tijd besparen. Ook het plannen van een bericht is interessant. Zo zouden we bijvoorbeeld kunnen instellen dat wanneer we gesloten zijn, een bericht geplaatst wordt de dag voor we terug opengaan om de klanten hieraan te doen herinneren.

In het begin was het dus wat zoeken, maar eens je er wat aan gewend bent, kan je heel veel interessante dingen doen met HootSuite.

​

App

​

Het filmpje van Appmakr.com ziet er leuk uit, daarom wouden we het zeker uittesten. Na het bekijken van een ander filmpje, zagen we al snel dat de werkwijze toch niet zo eenvoudig was. Na het aanmaken van een profiel, bleek dat we best voor een restaurant-app kozen. Maar uiteindelijk bleken de opties nogal beperkt. Zo kon je bijvoorbeeld recensies toevoegen, maar moet je eerst al een profiel hebben op een van de voorgestelde sites. Het leek nogal een rompslomp. Uiteindelijk liep de site vast voordat we konden verder werken aan de app, daarom besloten we voor iets anders te kiezen. Als tweede optie probeerden we Appsbar.com uit. Dit proces werd al gauw weer stopgezet, want het lukte niet om in te loggen.

Hieronder vind je twee schermafbeeldingen van de mislukte pogingen:

​

​

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 

 

We besloten uiteindelijk om “de meest aangeraden app” uit te proberen, namelijk Appypie. We konden al snel een profiel aanmaken en nadien kon je direct aan de slag met het maken en besturen van de app. We kozen opnieuw voor een restaurant-app, maar Appypie bood veel meer opties dan Appmakr. We konden namelijk de lay-out kiezen, het lettertype, de pagina’s samenstellen… De site vroeg eerst naar onze webiste (Mangana) en hierop werden automatisch de themakleuren gebaseerd. Natuurlijk konden we deze zelf nog aanpassen en ook de achtergrond kozen we zelf.

De app is momenteel enkel te downloaden via volgende link: https://snappy.appypie.com/index/app-download/appId/68d9af095fe7. Om het in de Apple- of Playstore te plaatsen en van daaruit te kunnen downloaden, moet je bijbetalen. Het blijkt wel een zeer handige tool en misschien zelfs nog bruikbaar in het latere werkleven.

Tot slot ziet de app er als volgt uit:

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

​

 

​

​

 

Varia

​

Zapier

Zapier kan je gebruiken om verschillende apps met elkaar te koppelen. Het aanmelden verliep vlot en nadien werd er voorgesteld om de bedrijfsnaam in te geven en drie of meer apps te combineren met elkaar. Vervolgens gaf Zapier voorstellen voor 'perfect matches' voor de geselecteerde apps:

​

 

 

 

 

 

 

 

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

​

Wij hebben gekozen om de eerste optie eens uit te proberen. Hierbij kreeg je onmiddellijk de voordelen opgesomd en de manier hoe je te werk moest gaan en wat je juist nodig had.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 

 

 

 

 

Vervolgens koos je welke trigger je wou gebruiken. In ons geval kozen we voor de Instagram trigger. Nadien voegden we ons Instagram account toegevoegd.

​

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

 

Na ons Instagram account volgde natuurlijk ook onze Facebookpagina. Vervolgens konden we het eens uittesten. En kregen we melding dat de test succesvol was.

En inderdaad de test was wel degelijk succesvol.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 

 

 

 

​

 

Kort samengevat is deze tool zeer gebruiksvriendelijk. We hadden dus geen enkele moeite om gebruik te maken van deze online tool. Het biedt ook enorm veel mogelijkheden om een groot aantal apps met elkaar te verbinden. Wij raden deze tool dus zeker aan.

​

Groepscommunicatie Slack

Met deze tool is het mogelijk verschillende groepsgesprekken te organiseren met verschillende mensen op hetzelfde moment. Eerst en vooral moesten we ons e-mailadres ingeven. Hierna ontvingen we een code die we moesten invullen.

​

​

 

 

 

 

​

​

​

 

 

 

 

 

 

Nadien stelden we onze naam en ons paswoord in. En verder kregen we dan ook onze workspace URL. Om een workspace op te richten, heb je de e-mailadressen nodig van de leden die je wil toevoegen aan het groepsgesprek.

​

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

En als resultaat krijg je natuurlijk het groepsgesprek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

​

​

Bij Slack is het heel handig om een account aan te maken met weinig stappen. Volgens ons is dit een gebruiksvriendelijke en toegankelijke app om met elkaar te communiceren, maar toch verkiezen wij nog steeds Facebook Messenger.

​

Trello

Enkelen van ons groepje hadden al gewerkt met Trello en hadden dus al een profiel. Om deze tool te testen hebben we een bord aangemaakt voor Mangana. Je hebt een groot aantal mogelijkheden om een achtergrond te kiezen. Dit kan een foto zijn of een simpel gekleurde achtergrond.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

Verder konden we ook een team maken waarbij we alle vier samen een bord konden delen.

Helaas vonden we het niet zo duidelijk wat we hier nu mee konden doen. We konden wel lijstjes maken maar het was niet mogelijk om bijvoorbeeld foto's toe te voegen. Of misschien is dit wel mogelijk maar lukte het ons gewoon niet.

​

​

Symbaloo

Bij Symbaloo is er niet veel om uit te testen. Je kan het instellen als je homepage, je kan tabbladen toevoegen zodat je meer lijsten kan genereren en daarbij kan je dan ook nog eens je tabbladen delen.

Daarnaast kan je ook je achtergrond veranderen en zoeken op verschillende categorieën zoals afbeeldingen, Maps en nieuws.

 

Wij zijn zeker bereid deze tool eens te gebruiken in ons privéleven. En wie weet blijven we dit wel voor een lange periode gebruiken. Het lijkt ons namelijk gemakkelijk om met een duidelijk icoon onmiddellijk naar de achterliggende link te gaan. Zo is het namelijk voordelig dat wanneer je veel gebruikte websites aan deze tool toevoegt, je via een duidelijk overzicht de gewenste tool snel kan gebruiken.

​

​

Filmpje

Voor we begonnen aan ons filmpje hebben we eerst goed nagedacht welk soort filmpje we gingen maken. Ons fictief bedrijf is een restaurant, dit maakte de keuze al een stuk gemakkelijker. We kozen om een kookfilmpje te maken. We zochten samen enkele recepten op die we konden maken, dit waren vooral gezonde recepten omdat ons fictief bedrijf Mangana een gezond restaurant is.

 

Onze keuze voor het hoofdgerecht en dessert waren gemaakt, we gingen samen naar de winkel om alle ingrediënten te verzamelen. Wanneer we alles hadden aangekocht, zijn we naar het huis van Ellen gereden waar we ons filmpje maakten.

Naast de ingrediënten voor ons filmpje, hadden we ook enkele andere benodigdheden nodig om ons filmpje te maken. We overlegden dit in ons groepsgesprek.

​

​

​

Ellen en Timmy beschikken allebei over een digitale camera, we besloten om Ellen's

camera te gebruiken omdat we bij haar thuis gingen opnemen. Timmy vertelde

dat ze beschikt over twee statieven waarop een camera kan worden bevestigd,

zo moesten we niet steeds de camera vasthouden. Dit zorgde er ook voor dat

onze beelden veel minder bewogen. Nadat we alles hadden opgenomen,

begonnen we met het bewerken en monteren van de video’s. We hadden

al eerder gewerkt met MovieMaker, maar dat was al even geleden. 

We knipten de mislukte stukjes uit de verschillende video's, zodat we die toch

nog konden gebruiken. Het aan elkaar zetten van de verschillende video’s ging

vrij vlot. We hebben ook wat tekst bij onze video’s geplaatst zodat we enkele

kleine mededelingen konden doen, zoals wat er moest gedaan worden.

​

​

​

​

Sommige videostukjes hebben we versneld omdat onze video anders veel te lang ging duren. We beslisten om het geluid van de video’s uit te zetten en zochten naar gepaste muziek voor onder de video. Dit zorgde wel voor wat problemen omdat we niet naar het muziekje konden luisteren terwijl we nog aan het bewerken waren. We moesten eerst de video maken en daarna afspelen in Media Player om het geluid te horen. Daarom was het moeilijk om twee of meerdere liedjes aan elkaar te plakken. We zijn toen op zoek gegaan naar een liedje dat voldoende lang was om te gebruiken zonder dat we het moesten bewerken. Na lang werken, zijn we toch tevreden over het eindresultaat.

​

​

​

Ontvang een email met onze updates, evenementen en recepten

©2023 by Thyme. Proudly created with Wix.com

bottom of page